Tack till våra fantastiska adept­företag i mentors­programmen

Adeptusföretag 2014

Vad säger deltagarna i mentors­programmen om Adeptus?

Kombinationen av mentorskap, föresläsningar samt företagsbesök med olika teman tillsammans med programmets varaktighet under 18 månader gav fler dimensioner än vad traditionella utbildningar vanligtvis ger. Till detta adderas sedan det nätverk som naturligt byggs upp, mellan såväl adepter, mentorer och involverade föreläsare. Jag uppskattade mycket att mentorerna var närvarande på de flesta träffar då det bidrog till spännande diskussioner och vinklingar. Tillsammans med min mentor hade jag både fördjupade diskussioner kring ämnen från gemensamma träffar samt aktuella händelser utifrån min yrkesroll. Den största vinningen kom dock ur det fokus vi hade kring min önskade framtida roll i företaget där jag blev både utmanad och peppad. Jag hittade rätt och tog ett kliv framåt snabbare än vad jag tror jag annars hade gjort.
Petra Bendelin, Business Development, Mekonomen Group (Adept)

Ett väldigt professionellt upplägg av program och enormt givande att träffa andra kompetenta människor utifrån olika roller och branscher.
Utbildningssamordnare/koordinator av världsklass – finns absolut inget som hade kunnat göras annorlunda. För att spinna vidare så är du energisk, trevlig och väldigt duktig på det du gör. Professionell är ledordet i detta!
Det bästa med programmet har varit att se andra verksamheter och lära känna kurskamrater och mentorer. Top Notch i betyg!

Amir Ghoreishi - Production Manager
OV Sweden AB

Att få tillgång till en livs- och yrkeserfaren mentor var för mig mycket värdefullt och även otroligt roligt! Det var många diskussioner och reflektioner om alla möjliga saker mellan himmel och jord som påverkade mig som människa och inte bara yrkesmässigt. Programmet är mycket prestigelöst och man har alla möjligheter att hålla kontakten med flera bra och duktiga företag i regionen för att på så sätt kunna förbättra sin egen verksamhet vilket annars ofta får stryka på foten i den vanliga fokuserade vardagen. I och med att Adeptus arbetar för att hålla nätverket vid liv även efter mentorprogrammet blir det en viktig erfarenhetsdatabas som man har tillgång till.
Thomas Bauer, Kvalitetschef SCANCOIN AB (Adept)

Jag kom in i Adeptus mentorsprogram samtidigt som jag var ny på jobbet och vi fick vårt första barn.
Min duktige mentor Johan Wahlqvist är själv trebarnsfar och vi kunde ha många djupa och personliga samtal kring livspusslet, prioriteringar och föräldraskap. Utan Johan hade jag inte kunnat sätta lika tydliga gränser mellan jobb och privatliv och hans hjälp att få ihop karriären och privatlivet var ovärderlig. Att träffa andra deltagare på företagsträffarna, utbytet med dem och deras kreativitet var fantastiskt stärkande. De teoretiska träffarna med ledarskap och ekonomi var enormt värdefulla för mig, både som person och som chef.

Fredrik Björk, Sverigechef Evidensia Butik, Evidensia Djursjukvård (Adept)


Den positiva effekten av att vara adept startade för mig redan i och med jag blev tillfrågad om jag ville bli adept. Jag kände mig utvald och därmed växte mitt självförtroende. Jag är också imponerad av hur väl Bertil lyckades skapa sig en bild av mig under det första samtalet för matchningen med min mentor blev jättebra.

När programmet sedan rullade igång var alla tre benen värdefulla, seminarierna, företagsbesöken och mentorsamtalen. Viktiga ämnen behandlades under seminarierna av väldigt entusiasmerande föreläsare. Företagsbesöken gav en personlig inblick i framgångsrika industrier med lokal anknytning. Mentorsamtalen är kanske det jag vill lyfta fram allra mest. För mig betydde det väldigt mycket att kunna resonera öppet med en utomstående person om karriär balanserat med privatliv och när jag mot slutet av mentortiden ställdes inför ett jobberbjudande internt som innebar mer ansvar fick jag värdefull hjälp i beslutsprocessen av honom. Detta beskriver i korta ordalag vad jag har fått ut av mentorprogrammet. Om vi vänder på frågan och istället undrar vad min arbetsgivare har fått så blir svaret: En medarbetare med mer självförtroende och med en verktygsväska som spänner över allt från Strategier, Hälsosamt ledarskap till Karriärutveckling.

Katarina Andersson - Business Support Manager på SWEP International i Landskrona (Adept)

Att göra en resa tillsammans och se adepten växa är mycket stimulerande. Som mentor får man mycket tillbaka.
Adeptus har dessutom ett mycket givande och tevligt upplägg.

Kjell Andersson - bl.a f d VD Tetra Pak R&D, VD Scan Coin Industries (Mentor)

Vara mentor är ett utmanande och spännande uppdrag, att som senior ledare få möjlighet att stödja, utveckla samt supportera dagens och framtidens ledare. Det ger mig dessutom kunskap om adepternas och företagens förväntningar på framtida ledarskap.

Britt Marie Solström – bl a f d VD, Pharmacia/Phizer/McNeil (Mentor)

Jag hade en grymt tid som adept i programmet. Är ni ute efter ledarskapsutveckling som är bestående och sitter kvar rekommenderar jag detta program. Jag träffade många sköna människor och ledare i alla branscher, fick besöka bolag som jag aldrig stött på tidigare. Det bästa är dock mentorskapet, blev ihopmatchad med en erfaren ledare som utmanade mig på ett positivt sätt, många bra snack under 1,5 års tid  
Jonas Björck Lindström, Verksamhetschef på Ryds Glas (Adept)

Vad är viktigt i livet – på arbetet och utanför? Hur får man människor att känna engagemang och göra sitt bästa? Adeptus sitter inte på alla svaren, men efter drygt ett år i programmet har jag förstått vikten av att oftare ställa frågorna. Samtalen med min mentor har guidat mig genom små och stora beslut, och har för framtiden lärt mig att lyfta blicken och vrida perspektivet ytterligare ett varv. Jag har haft väldigt stort utbyte av seminarierna med adepter och mentorer från till synes vitt skilda organisationer. En dag med Adeptus är en injektion av framåtanda, inspiration, kunskap och humor – en känsla som, tack vare nätverket, består. 
Elisabeth Magyarosi, Jurist Svenska Kyrkan Lund (Adept)

Jag kan varmt rekommendera Adeptus mentors- och ledarskapsprogram. Träffarna i gruppen med adepter och mentorer är innehållsrika och ger bra tillfälle till kunskapsutbyte mellan olika branscher. Att dessutom ha tillgång till en egen mentor där man kan utvecklas på djupet ger en helhet! Jag upplever att Adeptus är riktigt bra på att matcha adepter och mentorer och det är lyxigt att få ta några timmar till reflektion och lärande i en annars så pressad arbetstillvaro.
Linda Neckmar - Director Marketing & Sales, Consumer Healthcare, Probi AB (Adept)
 

Jag brukar säga att min kunskap är summan av mitt nätverks kunskap. Under min Adeptustid fick jag äran att uppleva 15 andra företags utmaningar och möjligheter. Både Mentorer och Adepter var väldigt öppna och ärliga och delade med sig av sina erfarenheter inom change management, ledarskap, supply chain, sales management, produktion mm. Jag känner mig väl rustad inför mina framtida utmaningar och jag vet att mer kunskap finns att hämta från mitt Adeptusgäng, även om programmet är avslutat.
Staffan Persson, Hardware Operations Director, Consafe Logistics (Adept)
 

Vi har under fyra omgångar använt oss av Mentorprogrammet och det har varit mycket uppskattat av deltagarna. Vi uppskattar särskilt kombinationen av fokus på individen i form av mentorskap och utblicken mot omvärlden som företagsförläggningen och de externa kvalificerade föreläsarna ger .

 Robert Olsson – HR/ informationsdirektör, Bergendahl & Son (Mentor)

 

Adeptus har gett mig en unik möjlighet att nätverka och träffa människor med varierande bakgrund från olika branscher. Just mixen av människor har skapat dynamik och intressanta diskussioner under de träffar och föreläsningar som har varit. Det har även varit roligt att få inblick i så många företag och funktioner. Att få förmånen att ha en egen erfaren mentor från ett annat företag ger nya perspektiv och är ovärderligt. Det är också imponerande hur Adeptus har byggt upp och lyckats underhålla ett så stort kontaktnät under åren. Med Bertil och Jennys intelligens och värme har programmet givit många skratt och vänner för livet.

Åsa Wendt - Marketing Manager, Orkla AB (Adept)

Programmet har varit ett välkommet avbrott i en annars stressig vardag. Jag har lyckats lyfta blicken och få ny energi genom intressanta föreläsningar och diskussioner med övriga deltagare. Att få en egen mentor har varit en gåva. Att kunna prata med en neutral part om sin egen vardag och sin egen utveckling har varit en spännande inre resa. Att knyta kontakter har varit ett viktigt syfte och det finns flera namn nu på min nätverkslista som jag vet att jag kan kontakta om jag behöver hjälp och som jag själv gärna hjälper om jag kan bistå med något. Härligt är att det egentligen inte finns något avslut på kursen då gamla som nya deltagare har förmånen att bli inbjudna att höra på intressanta föreläsningar samt mingla i början av augusti varje år.
Cecilia Wallin – Logistikchef, Assa Abloy (Adept)